dilluns, 1 d’octubre del 2007

La impostora compulsiva

LA VANGUARDIA

La 'impostora' del 11-S es barcelonesa

Afirmaba que el atentado le dejó inválido el brazo y la realidad es que en Barcelona ya lo tenía así . Era una estrella, una de las 'supervivientes' del 11-S que mejor narraba sus 'vivencias' en el atentado. Una estrella caída: pocos se creen ya que ese día estuviera en el piso 78 de la torre sur del World Trade Center. Tania Head es en realidad la barcelonesa Alicia Esteve Head, una fabuladora de su propia vida.

Tremenda notícia! No sé si heu seguit el tema. Com pot una persona crear una mentida tan gran al voltant de la pròpia vida que fins i tot ella se l’acaba creient?

Alguns hem tingut més o menys a prop algun rondallaire d’aquests. Gent que t’explica proeses amoroses o que falseja sobre els estudis, i on la veritat és un 10% i la invenció l’altre 90%. Són mentiders compulsius, la major part d’ells inofensius. Són gent que passen desapercebuts i que només volen que se’ls faci una mica de cas. Gent que tenen una vida grisa i li volen, normalment de manera inconscient, donar una mica de salsa. De tant en tant, n’hi ha que se salten la “norma” de mantenir la mentida sota control i apareixen als mitjans, com és el cas d’aquesta Alícia Esteve o l’home aquell president d’Amical de Mauthausen, que ni tan sols havia passat pel camp de concentració.

A la feina en vam tenir una, d’aquestes mentideres compulsives. Va acabar dient que era la presidenta de la companyia i es va presentar a l’estiu a passar les vacances a casa d’un client a Mallorca, creient (equivocadament) que l’havia convidat (amb el conseqüent puteig de la seva dona) . També va passar com a despeses d’empresa els seus viatges d’oci a França i Anglaterra, adduint que hi tenia un possible client, i va explicar la seva profunda amistat amb la infanta Cristina (mentida que recolzava una foto d’elles dues, que en realitat havia estat totalment casual durant un event organitzat per B.). Almenys un parell de dies al mes venia de festa a la matinada i es quedava a dormir a la sala de juntes. Al porter li deia que havia sorgit una emergència amb un client, però quan passava a fer la ronda nocturna, se la trobava ballant descalça pel despatx amb la música a tot drap. Al final va acabar acomiadada de l’empresa (la dona del client de Mallorca va ser determinant) i ingressada en un psiquiàtric. Vés a saber què devia explicar a la gent de dins!

2 comentaris:

La Violeta ha dit...

Osti, que heavy la història de la de la teva feina! Home, ara ja no sé si tots hem tingut algun mentider compulsiu a la vora... no d'aquesta manera! Sembla un argument de pel.lícula!

Anònim ha dit...

Alicia Esteve Head recorda a altres catalans egocèntrics que han mentit, canviat d'identitat i no han dubtat de trepitjar qui fos pel seu propi profit.
Per exemple??? En Javier Tejedor Rius, ara Xavier Rius que s'ha dedicar a extorsionar amb mentides i e-brutícies a la classe política que ha acabat posant-lo en nòmina a costa del contribuents.