dimecres, 19 de setembre del 2007

Cargol bover, jo també vindré!

El pròxim dia 20 s’ha convocat una nova edició de la ja tradicional Espinetada, que aplega, al voltant d’una llarga taula plena de cargols, a la flor i nata de la família.

Aquest any, però, alguns elements díscols han manifestat el seu desig de passar dels cargols i optar per un menú estàndard, i han demanat que aquells Espinets que durant anys han hagut d’amagar-se per la seva fòbia als magnífics mol·lusc gastròpods, surtin aquest 2007 de l’armari i demanin macarrons i pollastre amb patates. La polèmica està servida!

Al meu entendre, ser Espinet i amant del cargols és una mateixa cosa, forma part de la nostra essència. On hi hagi un bon bover a la llauna no cal que hi hagi res més. Això sí, sóc tolerant amb els dels macarrons. Al cap i a la fi, d’aquesta manera toquen més cargols per a la resta!

1 comentari:

La Violeta ha dit...

Ai uix, justament diumenge parlava amb la meva àvia dels cargols, que a mi em fan tanta angúnia i en canvi ella en descrivia el procés de dejú, neteja, cocció, sofregit i menja amb una devoció... Gairebé em van venir ganes de menjar-ne. Perquè a Vilafranca els fan amb un sofregit amb bitxo, ja sé que vosaltres sou més de la llauna.