divendres, 13 de febrer del 2009

eAdministration, eso qué es!?

Aquest matí hem fet un brainstorming a veure què se'ns acut per a la campanya d'un portal de tràmits administratius d'una administració pública. La qüestió és que un dels problemes que té la gent és que per molts d'aquests tràmits fa falta tenir un certificat digital, i no hi ha manera ni d'entendre què és això ni com s'obté ni com s'utilitza. Quan et fan el DNI electrònic ve amb un xip i et donen un PIN, però quan arribes a l'ordinador, no hi ha per on posar el DNI...i per fer-te el certificat electrònic diuen que has d'anar a la "Fábrica Nacional de Moneda y Timbre", que no sé ni on para i que imagino com la fàbrica de Charlie y la fábrica de Chocolate, amb tot de senyors fent monedes amb motllos com de pastís i uns altres picant a timbres de diferents formes i sorolls: riiiiing, beeeeeeep, meeeeec,...

Així també digitalitzo jo l'administració!

3 comentaris:

La Violeta ha dit...

Tens raó, jo tinc el dni nou i quan me'l feien vaig preguntar "llavors, quan el web que estigui visitant em demani el pin, l'introdueixo i ja puc fer tràmits, no?" i va riure-se'n de mi a la cara, la dona. "nooo, has de tenir a l'ordinador un lector de xips". Ah, sí senyor, molt ben pensat. Ho he buscat en botigues d'informàtica per internet i no n'he trobat cap.
A més, l'any passat vaig pensar de fer-me el certificat digital i finalment vaig trobar un organisme català que els tramita. Vaig enviar un mail per preguntar què havia de fer i encara és hora que responguin. Si ni tan sols ells es cuiden de les comunicacions electròniques, anem bé.

Martadoes ha dit...

Un desastre indeed!

Anònim ha dit...

Doncs els d'hisenda sí que s'han posat bé les piles i es pot fer tot amb un certificat fàcil d'aconseguir. Us ho diu una que està d'autònoma i ha de fer declaracions trimestrals!